Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor
Homepage nl | fr | en

22ste Euro-kartoenale: De Muur

Terug


In 2019 zal het 30 jaar geleden zijn dat de Berlijnse muur werd neergehaald. Vandaag zien we over gans de wereld nieuwe grensmuren ontstaan. Dit bracht ons tot het thema voor deze 22ste Euro-kartoenale Kruishoutem: De Muur, in al zijn facetten (woning, grensmuren, klimmuren, vestingsmuren...).

 

Belangrijke data:

Deadline:  11 januari 2019

Bijeenkomst internationale jury:  25 januari 2019
Opening en prijsuitreiking:  20 april 2019

 

REGLEMENT EURO-KARTOENALE THEMA 'DE MUUR'

 

1.     Maximum aantal inzendingen: 5

Alle grafische technieken zijn toegelaten. De werken mogen nog niet eerder gepubliceerd, tentoonge­steld of bekroond zijn. De cartoons mogen geen onderschrift bevatten.

 

2.       Er zijn twee manieren om ons je cartoons te bezorgen:

 -        Je registreert je online en upload je cartoons via onze website: www.ecc-kruishoutem.be/register

          OF

 -        Per traditionele post naar volgend nieuw adres:    Euro-kartoenale - Réné d'Huyvetterstraat 5C - 9770 Kruishoutem     

 

Op onze website kunnen jullie ook de deelnemerslijst raadplegen om te checken of je werken bij ons zijn toegekomen. De deelnemerslijst wordt dagelijks bijgewerkt.

 

3.       De tekeningen zijn in A4-formaat en 300 dpi (maximum 3MB per cartoon) voor digitale werken.

 

4.       Bij cartoons die per post worden verstuurd dient op de achterzijde van elk werk de naam, voornaam en het volledige adres van de deelnemer vermeld te worden.

 

5.       Door hun deelname gaan de deelnemers akkoord met het reglement en de privacyverklaring en geven de inrichters het recht om de ingezonden werken te publice­ren in de catalogus en te gebruiken voor de promotie van de tentoonstelling. Voor elk ander gebruik van de cartoons wordt de cartoonist vooraf om toestemming gevraagd.

 

6.       De prijzen:    

        

         1ste prijs                                                 € 1.800,00 + trofee

         2de prijs                                                  € 1.500,00 + trofee

         3de prijs                                                   € 1.300,00 + trofee

         Beste Europese inzending                                       € 900,00

         Beste Belgische inzending                                      € 900,00

         Prijs ECC               Persoonlijke tentoonstelling in het ECC

 

        Alle winnaars worden ter gelegenheid van de prijsuitreiking uitgenodigd voor een verblijf van 3 dagen in Kruishoutem.

 

7.       De deelnemers krijgen op eenvoudige vraag een gratis catalogus. Zij staan echter zelf in voor de portkosten of halen die zelf af in het Europees Cartoon Centrum.

 

8.        De deelnemer geeft zijn werken in bruik­leen aan de inrichters met het oog op het organiseren van rondreizende tentoonstellingen. De geselecteerde werken blijven bijgevolg in het bezit van de inrichters tot december 2020! De bekroonde werken blijven eigendom van de inrich­ters.

 

9.     De originele cartoons worden enkel teruggestuurd op schriftelijke vraag van de inzender. De organisatie is in geen enkel geval verantwoordelijk voor eventueel beschadigde of verloren geraak­te wer­ken.

 

10.     Indien na de bekendmaking van de prijzen sprake blijkt te zijn van plagiaat, kan de jury na beraadslaging de prijs alsnog intrekken.

 

11.     De internationale jury samengesteld uit cartoon professionals komt samen in Kruishoutem op 25 januari 2019. De volledige jury wordt bekend gemaakt op de website na het verstrijken van de deadline.

 

12.     De opening en prijsuitreiking vindt plaats zaterdag 20 april 2019. De tentoonstelling in het ECC loopt in de periode april - juni 2019.

 

Hier vind je de antwoorden op een aantal FAQ.

 

 Met dank aan onze partners:

   

European Cartoon Center KruishoutemGemeente Kruishoutem