Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Reglement 23ste Euro-kartoenale Kruishoutem

Terug

Reeds voor de 23ste keer organiseren we de tweejaarlijkse ‘Euro-kartoenale’. In de eerste plaats willen we alle deelnemers van de voorbije edities bedanken voor hun trouwe deelname aan deze wedstrijd. Met trots kijken we terug op de lange weg die we sinds 1978 afgelegd hebben. De continue toename van het aantal deelnemers, inzendingen en deelnemende landen en vooral de hoge kwaliteit van jullie werk, bewijst het vertrouwen dat jullie in onze organisatie stellen.

 

Je kan je werken opnieuw uploaden via het online deelnemersplatform www.ecc-kruishoutem.be/register. Vergeet je contactgegevens niet te verifiëren onder ‘my profile’

 

We wensen jullie alvast veel succes met “KANSEN EN OPPORTUNITEITEN”! 

REGLEMENT
 

1.    Thema: “KANSEN EN OPPORTUNITEITEN”

DEADLINE : 10 januari 2021!!!!

 

2.    Maximum aantal inzendingen: 5

Alle grafische technieken zijn toegelaten. De werken mogen nog niet eerder gepubliceerd, tentoonge­steld of bekroond zijn. De cartoons mogen geen onderschrift bevatten.

 

3.    Er zijn twee manieren om ons je cartoons te bezorgen:

           

Je registreert je online en upload je cartoons via onze website: www.ecc-kruishoutem.be/register

of

per traditionele post naar volgend adres: EURO-KARTOENALE  - RENÉ D’HUYVETTERSTRAAT 5C -  9770 KRUISHOUTEM – BELGIE

 

Op onze website www.ecc-kruishoutem.be/deelnemerslijst kan je ook de deelnemerslijst raadplegen om te checken of je werken bij ons zijn toegekomen. De deelnemerslijst wordt dagelijks bijgewerkt.

 

4.      De tekeningen zijn in A4-formaat en 300 dpi (maximum 3MB per cartoon) voor digitale werken.

 

5.      Bij cartoons die per post worden verstuurd dient op de achterzijde van elk werk de naam, voornaam en het volledige adres van de deelnemer vermeld te worden.

 

6.      Door hun deelname gaan de deelnemers akkoord met het reglement en geven de inrichters het recht om de ingezonden werken te publice­ren in de catalogus en te gebruiken voor de promotie van de tentoonstelling. Voor elk ander gebruik van de cartoons wordt de cartoonist vooraf om toestemming gevraagd.

 

7.      De prijzen:

            1ste prijs                                                     € 1.800,00 + trofee

            2de prijs                                                      € 1.500,00 + trofee

            3de prijs                                                      € 1.300,00 + trofee

            Beste Europese inzending                                         € 900,00

            Beste Belgische inzending                                         € 900,00

            Prijs ECC              Persoonlijke tentoonstelling in het ECC

Alle winnaars worden ter gelegenheid van de prijsuitreiking uitgenodigd voor een verblijf van 3 dagen in Kruishoutem.*

 

8.      De deelnemers krijgen op eenvoudige vraag een gratis catalogus. Zij staan echter zelf in voor de portkosten of halen die zelf af in het Europees Cartoon Centrum. De cartoonisten die in de catalogus gepubliceerd zijn krijgen automatisch een exemplaar opgestuurd.

 

9.       De deelnemer geeft zijn werken in bruik­leen aan de inrichters met het oog op het organiseren van rondreizende tentoonstellingen. De geselecteerde werken blijven bijgevolg in het bezit van de inrichters tot december 2022! De bekroonde werken blijven eigendom van de inrich­ters.

 

10.    De originele cartoons worden enkel teruggestuurd op schriftelijke vraag van de inzender. De organisatie is in geen enkel geval verantwoordelijk voor eventueel beschadigde of verloren geraak­te wer­ken.

 

11.    Indien na de bekendmaking van de prijzen sprake blijkt te zijn van plagiaat, kan de jury na beraadslaging de prijs alsnog intrekken.

 

12.    De internationale jury samengesteld uit cartoon professionals komt samen in Kruishoutem op 29 januari 2021. De volledige jury wordt bekend gemaakt op de website na het verstrijken van de deadline.*

 

13.    De opening en prijsuitreiking vinden plaats op zaterdag 3 april 2021. De tentoonstelling in het ECC loopt van 4 april tot en met 25 juni 2021.*

 

* Indien door de coronapandemie specifieke beperkingen opgelegd worden kan de jurybijeenkomst uitzonderlijk digitaal georganiseerd worden of de prijsuitreiking geannuleerd/verplaatst worden. We voorzien telkens een alternatief.

 

Enkele FAQ's, vragen en antwoorden.