Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Reglement 24ste Euro-kartoenale Kruishoutem

Terug

Thema: Toekomst van mobiliteit - Onderweg naar CAR-(u)topia

Deadline: 10 januari 2023

 

Download hier de pdf-versie van het reglement

 

1.  Maximaal aantal inzendingen 5

 

Alle grafische technieken zijn toegelaten. De werken mogen nog niet eerder in wedstrijden geselecteerd of bekroond zijn. De cartoons mogen geen onderschrift bevatten.

 

2. Er zijn twee manieren om je werk te bezorgen

 

Registreer je en upload jouw cartoons op ons deelnemersplatform www.ecc-kruishoutem.be/register
Of stuur ze met traditionele post naar volgend adres: Euro-kartoenale - René D’Huyvetterstraat 5C - 9770 Kruishoutem - België 
Op onze website kan je checken of je werken bij ons zijn toegekomen. De deelnemerslijst wordt dagelijks bijgewerkt.

 

3. Digitale inzendingen

 

Digitale werken hebben de volgende afmetingen: 300 dpi, maximum 3MB.

 

4. Papieren inzendingen

 

De werken die per post worden opgestuurd moeten op A4-formaat zijn en op de achterzijde de volgende gegevens bevatten: voor- en familienaam, e-mail en adres van de deelnemer. De originele werken worden enkel teruggestuurd op uitdrukkelijke schriftelijke vraag van de inzender. De organisatie is in geen enkel geval verantwoordelijk voor eventueel beschadigde of verloren geraakte werken.

 

5. Toestemming
 

Door hun deelname gaan de deelnemers akkoord met het reglement en geven ze de inrichters het recht om de ingezonden werken te publiceren in de catalogus en te gebruiken voor de promotie van de tentoonstelling. Voor elk ander gebruik van de cartoons wordt de cartoonist vooraf om toestemming gevraagd.

De deelnemer stemt er mee in dat de persoonlijke informatie (naam, e-mail, adres) gebruikt wordt om haar/hem te informeren over de wedstrijd.

 

6. De prijzen

 

1ste prijs                                                  € 2.100,00 + trofee

2de prijs                                                  € 1.700,00 + trofee

3de prijs                                                  € 1.500,00 + trofee

Beste inzending uit de EU                      € 1.000,00

Beste Belgische cartoon                          € 1.000,00

Prijs van het ECC          Persoonlijke tentoonstelling in het ECC

 

Alle winnaars worden ter gelegenheid van de prijsuitreiking uitgenodigd voor een verblijf van 3 dagen.

 

7. Catalogus
 

De deelnemers krijgen op eenvoudige vraag een gratis catalogus. Zij staan echter zelf in voor de portkosten of halen die af in het Europees Cartoon Centrum. De cartoonisten die in de catalogus gepubliceerd zijn krijgen automatisch een exemplaar opgestuurd.

 

8. Tentoonstellingen
 

De tentoonstelling in het ECC loopt van 9 april tot en met 25 juni 2023. De deelnemer geeft zijn werken in bruikleen aan de inrichters met het oog op het organiseren van rondreizende tentoonstellingen.

De geselecteerde werken blijven bijgevolg in het bezit van de inrichters tot december 2024! De bekroonde werken blijven eigendom van de inrichters.

 

9. Jury

 

De internationale jury samengesteld uit cartoon professionals komt samen in Kruishoutem op 27 januari 2023. De volledige jury wordt bekend gemaakt op de website na het verstrijken van de deadline. Indien na de bekendmaking van de prijzen sprake blijkt te zijn van plagiaat, kan de jury na beraadslaging de prijs alsnog intrekken.

 

10. Inauguratie

 

De opening en prijsuitreiking vinden plaats op zaterdag 8 april 2023.

 

Op onze FAQ-pagina vind je een antwoord op al je vragen.

 

Reflections by the main sponsor Sofico on the theme Future of Mobility - On the Road to CAR-(u)topia

 

The future of mobility can not be defined in one word. However, while no-one can predict the future, it’s safe to say the future of mobility is versatile: from using different means of transportation in a single trip or to travel the same road, to becoming more sustainable. While this evolution is reshaping the outlook of mobility, it also offers the opportunity to make mobility more fun. To make it an experience to enjoy. As the world’s leading supplier of mission-critical software solutions for automotive finance, leasing, fleet, and mobility management companies, Sofico is dedicated to paving the way and to facilitate its customers into making this transition.