Homepage nl | fr | en

Tentoonstellingen - Van de Vlaamse Meesters tot de Strip

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 17 april tot 20 juni 2022

'Van de Vlaamse Meesters tot de Strip. De Belgische kunst in Cartoons.' Is de derde editie van het ‘Cartoons from Belgium’-project.  Het thema dit jaar is ‘De Belgische kunstgeschiedenis in cartoons’.

 

De tentoonstelling is bedoeld om de Belgische cartoon in het buitenland te promoten. Daarom koos een internationale jury de cartoons die ze graag aan de museummuren zien hangen. De juryleden waren: Marlene Pohle (Argentinië), Fawzy Morsy (Egypte), Jitet Koestana (Indonesië), Ivailo Tsvetkov (Bulgarije), Leila Alaiy (Iran) en Marco D’Agostino (Italië). 

 

De vorige edities van ‘Cartoons from Belgium’ waren onder andere te zien in Argentinië, Egypte, Rusland, Italië, Turkije, Polen, Estland, Frankrijk…

 

Vooraleer de cartoons op reis te laten vertrekken is ze te zien in het ECC. Je kan de tentoonstelling bezoeken van 17 april tot 19 juni, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

 

Deelnemers aan deze derde editie zijn:

 

Philippe Bossens, Marc de Bel, Leon De Borger, Luc Descheemaeker (O-sekoer), Hans Dierick, Raphaël Donay, Marc Ghijsels, Patrick Heymans, Tony Houbrechts, Jean-Claude Salemi, Stijn Lauwers, Jan Op De Beeck, Stefaan Provijn, Constantin Sunnerberg, Tony Tasco, Wouter Van Ghysegem, Norbert Van Yperzeele, Trui Vanden Berghe, Eric Vandenberghe, Bert Vanstipthout, François Veldeman, Luc Vernimmen, Stefaan Veys

 

 

 

De tentoonstelling werd gerealiseerd met de steun van Smaakmakers afdeling Deinze.