Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - 22st Euro-kartoenale 'De Muur'

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 21 april tot 30 juni 2019

In 2019 is het exact 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur werd neergehaald. Vandaag zien we over de ganse wereld nieuwe grensmuren ontstaan. Dit inspireerde ons tot het thema voor deze 22ste Euro-kartoenale Kruishoutem: ‘De Muur – in al zijn facetten’.

 

Voor deze editie stuurden maar liefst 985 cartoonisten uit 87 landen (een absoluut record) 2750 cartoons in. Grensmuren, beperking in vrijheid, muren die tussen mensen staan, het komt allemaal aan bod.

 

De internationale jury stond eens te meer voor een zeer moeilijke opdracht. 

De eerste prijs van de 22ste editie van de tweejaarlijkse Euro-kartoenale ging naar Dogan Arslan uit Turkije. Luis Demetrio Calvo Mecho uit Costa Rica en Jalal Pirmarzanad (Iran) gingen respectievelijk met de tweede en derde prijs aan de haal. 

Andrzej Krawczak (Polen) mocht de prijs voor de beste inzending uit de Europese Unie in ontvangst nemen en de beste Belgische inzending kwam van Herwig Beyaert. De prijs van het Europees Cartoon Centrum ging naar Jean-Loïs Belom uit Frankrijk. 

Verder waren er nog eervolle vermeldingen voor Valentin Druzihin (Rusland), Nikola Listes (Kroatië), Mahmood Nazari (Iran) en Mikhail Zlatkovski (Rusland).

 

De tentoonstelling die een selectie van een 150 werken toont is te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum van 21 april tot 30 juni 2019, elke zondag tussen 10-12 en 14-17u. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

 

Met dank aan onze partners: