Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - 40 jaar cartoons van André Nollet

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 20 september tot 20 december 2009

Het ECC brengt een overzichtstentoonstelling van 40 jaar cartoons van André Nollet.

André Nollet werd in 1946 in Wervik geboren en ging er in de plaatselijke Broederschool met een griffel op een lei leren tekenen en schrijven. Hij trok naar het St.-Amandscollege te Kortrijk waar Grieks en Latijn dagelijkse kost werden. Op St.-Lucas te Gent vervolmaakte hij zijn tekenvaardigheid en werd graficus.

 

Sinds 1982 is hij docent reclamevormgeving aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen.

In 1986 begint hij een eigen ontwerpbureau Nollet Cartoons & Creatie. Het is gespecialiseerd in het bedenken en uitvoeren van campagnes in verband met veiligheid, milieu, anti-pesten, sensibilisering, … en werkt deze campagnes uit via cartoons. Ook de creatie en uitvoering van advertenties en drukwerken behoren tot het takenpakket.

 

Hij was sportcartoonist bij Het Nieuwsblad van 1980 tot 1999 en geestelijke vader van Oscar PALMKES die in alle Vlaamse kranten verscheen van 1987 tot 1998. Hij was tevens ontwerper van de series "krol en bol" en "Joch" in de Stipkrant en maker van de strip "Toontje & Denise" voor het maandblad Raak.

 

Eind 1999 begint hij dagelijks cartoons te tekenen in Het Laatste Nieuws - regio Gent - waarbij de Gentse actualiteit centraal staat. Vanaf mei 2002 tekent hij wekelijks voor 't Pallieterke als opvolger van zijn goede vriend Brasser.

Hij was tevens als cartoonist actief voor verschillende bedrijven zoals Electrabel, Quickstep, Volvo Cars, NMBS, ABVV...

Hij is ook reeds jarenlang voorzitter van de jury van de Euro-Kartoenale.

 

Neem ook eens een kijke op zijn website www.nollet-cartoons.be.

 

De overzichtstentoonstelling is te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum te Kruishoutem, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur, van 20 september tot 20 december.