Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - ARES (Cuba)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 25 januari tot 22 maart 2015

Aristides Esteban Hernandez Guerrero, beter gekend onder zijn artiestennaam ARES, is geboren in 1963 in Havana Cuba. Hij studeerde er geneeskunde en psychiatrie en is autodidact cartoonist, illustrator en schilder. Hij woont en werkt in Havana Cuba.

 

Zijn eerste cartoon werd gepubliceerd in 1984, en daarna in vele kranten en tijdschriften over gans de wereld. Hij publiceerde zelf 24 boeken en illusteerde er meer dan 80. Hij maakt ook olieverfschilderijen en korte animatiefilms (filminutos) voor TV en film gebaseerd op zijn kunstwerken.

 

Hij nam deel aan vele internationale cartoonwedstrijden en won 102 nationale en 133 internationale prijzen. Hij was jurylid in cartoonwedstrijden in Mexico, Italië, Brazilië, Turkije, Cuba, Iran... Hij gaf lezingen over cartoons en strips in Cuba, Iran, Mexico, Colombia, Turkije, Canada, Spanje, Venezuela en Finland.

 

Ares is door Witty World Magazine (VS) opgenomen in de lijst van beste cartoonisten van de wereld. In Cuba kreeg hij de Quevedos Iberoamerican Cartoon Award, en werd hij opgenomen in het overzicht van de 20 beste Cubaanse cartoonisten van de 20ste eeuw. In 2002 kreeg hij de National Award of Cuban Culture van de Cubaanse Minister van Cultuur.

 

Hij is vice-president van de Cuban National Association of Writers and Artists en vice-president van de Comic and Cartoon afdeling van het Jose Marti International Journalism Institute.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 25 januari tot 22 maart 2015, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

 

www.areshumour.com