Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Erwin Vanmol

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 24 januari tot 28 maart 2021

Erwin Vanmol is dit jaar onze huiscartoonist en krijgt dus ook zijn persoonlijke tentoonstelling in het ECC. 

 

Erwin werd in 1967 geboren te Aalst. Hij studeerde aan Sint-Lucas Brussel, de Academie van Aalst en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent, waar hij afstudeerde als kunstschilder.


Hij was enkele jaren beroepsmilitair. Nadien volgden wat betrekkingen als decorateur, restaurateur, marmerschilder-vergulder en maakte hij een klein decennium lang de geroemde Belgische chocolade.

In 2000 viel Erwin zijn schouder uit de kom, hetgeen hem drie maanden ziekteverlof opleverde. Om de tijd te verdrijven besliste hij cartoons te tekenen. Een maand later verscheen zijn eerste cartoon in Computer Magazine en een half jaar later werd hij huiscartoonist van Ché. Daarna ging hij aan de slag als cartoonist bij Knack en werd hij ook stadscartoonist van Aalst. In 2012 werd hij bij Knack bedankt voor bewezen diensten en begon hij zich op het thuisbrouwen te storten. Niet veel later begon hij als politiek cartoonist bij P-Magazine, tot het blad er in 2015 mee stopte.

Ondertussen zat Erwin niet stil en werkte hij als illustrator steeds meer voor bedrijven buiten de mediasector zoals Electrabel, Nestlé, ING, KBC Autolease en Microsoft Benelux. Daarnaast tekent hij ook nog voor een breed gamma van bladen en tijdschriften (Doorbraak, Ons Recht, Le Vif...).

 

Hij werd ook steeds actiever in de biersector. Zo ontwerpt hij bieretiketten voor zowel binnen- als buitenlandse brouwerijen. In 2016 richtte hij zijn eigen microbrouwerij op en bracht hij al verschillende ambachtelijk gebrouwen bieren op de markt. 

 

In 2020 is Erwin 20 jaar actief als cartoonist. Je kan een overzicht van zijn werk komen bewonderen in het ECC van 27 september tot 20 december 2020, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.


www.vanmol.net