Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Jiri Sliva

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 08 april tot 24 juni 2012

JiÅ™í Slíva werd in 1947 in Pilsen geboren en woont sinds 1966 in Praag. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Praag en werkte daarna acht jaar als socioloog.

 

Sliva’s eerste tekeningen werden gepubliceerd in 1972 en toen dit succesvol bleek heeft hij in 1979 beslist zich fulltime met cartoons, grafische kunst, illustraties en schilderen bezig te houden. Hij publiceerde 10 eigen cartoonboeken in Tsjechië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Daarnaast verschenen zijn cartoons in meer dan 150 boeken, héél wat Tsjechische kranten en in enkele internationale tijdschriften zoals Die Zeit, Stern, New York Times, Nebelspalter, Die Welt, Los Angeles Times ... Naast cartoons maakt hij ook kleurenlitho’s, etsen en olieverfschilderijen.

 

Hij won tal van prijzen in cartoonfestivals zoals Knokke-Heist (1981), Belgrado, Bordighera, Legnica, Gabrovo, Skopje, Tolentino, Surgut ...

 

En had al persoonlijke tentoonstellingen in Praag, Parijs, Zurich, Sofia, Berlijn, Havana, Warschau, Rome, Hamburg, Oostende, Brussel, Boechout, Luxemburg, Salzburg, Wenen, Amsterdam, Moskou, New york, Ottawa, Tel Aviv, Tokio ...

Zie ook www.gallery.cz ...

 

De tentoonstelling is te bewonderen van 8 april tot en met 24 juni in het Europees Cartoon Centrum, Brugstraat z/n, Kruishoutem, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur, ook op Paasmaandag in de namiddag. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.