Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Karl Meersman

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 15 april tot 17 juni 2018

krui’sen (kruiste, heeft gekruist)

KARL Meersman featuring CECILE Bertrand

 

In 1987 maakte Karl zijn eerste tekening voor het weekblad Trends.

Na een klassieke opleiding in onder andere figuurtekenen en illustratiekunst, merkte Trends hem op toen hij in steden en straten als sneltekenaar de passanten portretteerde. Nu, 30 jaar later, is Karl nog altijd de huistekenaar van Trends, KnackFocus en Knack.

 

Dit jarenlange wekelijkse ritme biedt hem de mogelijkheid aan een oeuvre te werken waarin hij als tekenaar voortdurend kan evolueren. De wekelijkse druk van de deadline is een kader waarbinnen hij kan blijven experimenteren met vertrouwde technieken. Het geeft hem de kans zijn beeldtaal verder te verdiepen en te ontdoen van overbodige virtuositeit.

 

Jaren geleden koos Karl voor ‘werk op papier’ en de 'pièce unique', en niet voor de digitale weg. De technieken die hij gebruikt, zijn vooral potlood, aquarel en gouache op papier. De originele tekening is voor hem essentieel. 

 

Door deze tentoonstelling komt u oog in oog te staan met een selectie originele werken, die ook de tijdsgeest weerspiegelen waarin we leven.

 

www.karlmeersman.com

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 15 april  tot 17 juni 2018, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.