Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - ‘Mundus vult decipi’ Eddi De Winter

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 26 juni tot 18 september 2022

‘Mundus vult decipi’: de wereld wil bedrogen worden.

Ik zou me een aap lachen als ik zie hoe de mens, in deze waanzinnige 21e eeuw, met een hardnekkige constipatie van de geest miskleunt en stuntelend maar wat aanmoddert. Dag aan dag bevuilt deze karikatuur van zichzelf zijn eigen nest, hij roeit meedogenloos zijn soortgenoten uit en maakt van zijn broze habitat een uiteenspatbare zeepbel.

Ik zou me een aap lachen, moest ik niet weten dat we er van afstammen, daarom met alle respect…’ (dank aan grootmeester GAL voor de quote).

En ook al ruikt de aarde soms nog heel even naar de hemel, het blijft een broos paradijs van appelmoes in blik. Gelukkig brengt humor lichtheid en evenwicht. Het blijft onze beste facelift, zij het al dan niet grijnzend.

 

Eddi De Winter'

 

Eddi De Winter - BARST (°5/11/1953) woont en werkt in Wichelen en studeerde aan het Hoger Instituut St-Lucas Gent grafische vormgeving, publiciteit en fotografie en gaf les in het VTI (nu het Oscar Romerocollege) in Dendermonde.

Op zeer jonge leeftijd startte hij reeds met het tekenen van cartoons en werkte van 1983 tot 1989 voor de krant Het Volk. Tot begin de jaren 2000 nam hij ook regelmatig deel aan nationale en internationale cartoonwedstrijden, waar hij heel vaak in de prijzen viel. Zijn werk is in het bezit van zowel nationale als internationale cartooncollecties.

 

Maar Eddi De Winter is niet alleen cartoonist. Hij werkt onafgebroken aan een breed spectrum van kunstdisciplines met mixed media technieken, collages, assemblages, installaties, fotografie etc. die in tentoonstellingen op verschillende locaties in België te zien waren, waaronder ook PASS in Zingem in 2015 en Vitrines D’amour in Gent (2019/2020/2022).

 

We kwamen Eddi terug op het spoor door zijn boeiende instagram account: eddidewinter.

 

De catalogus van de tentoonstelling is te koop via onze e-shop.

 

Je kan deze tentoonstelling komen bezoeken in het ECC van 26 juni tot 18 september 2022, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.