Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Pawel Kuczynski

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 27 januari tot 17 maart 2013

Pawel Kuczynski is geboren in 1976 in Szczecin, in het noorden van Polen dicht bij de Duitse grens. In 2001 behaalde hij zijn diploma Grafische Kunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Poznan. Als illustrator werkte hij voor verschillende Poolse kranten.

 

Vanaf 2004 is hij begonnen met het tekenen van cartoons. In zijn nog vrij jonge cartooncarrière behaalde hij reeds meer dan 100 prijzen en eervolle vermeldingen in België, Brazilië, China, Iran, Japan, Portugal, Rusland, Turkije ... In 2009 behaalde hij de 2de prijs in onze Euro-Kartoenale ‘Zand, kiezel en grind’.

 

Kuczynski confronteert de toeschouwer met hedendaagse problemen in zijn surrealistisch werk vol visuele metaforen en zwarte humor. Hij is zeer geëngageerd en hard in zijn politieke en maatschappelijke diagnoses. De trieste waarheid over de sociale, politieke en milieuproblemen die de mensheid bedreigen, krijgen vorm in zijn cartoons. De meeste van zijn werken snijden ernstige thema’s aan als armoede, hebzucht, politiek en eindigheid.

 

Zijn illustratieve stijl, grillig en cartoonesk, staat dan weer in contrast met de grimmige onderwerpen en verzacht als het ware de beleving van de toeschouwer. Een stijl die zich tevens goed leent voor de pure grappige cartoons, subtiel en poëtisch, die Kuczynski ook tekent.

 

Voorbeelden van zijn werk vind je ook op www.toonpool.com

 

De cartoons van Pawel Kuczynski zijn te bewonderen van 27 januari tot 17 maart 2013 in het Europees Cartoon Centrum, Brugstraat z/n, Kruishoutem, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.