Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Peter Ruge - Scènes op het strand

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 10 juli tot 02 october 2011

Wie kent ze niet, de toeristen die de ganse zomer languit, blinkend van de zonneolie, aan het luieren zijn op het strand. De Duitse cartoonist Peter Ruge kan urenlang naar deze strandtoeristen zitten kijken, hun handelingen nauwgezet vastleggend in zijn schetsboek. Zijn schetsen zet hij daarna om in felgekleurde strandlakens.

 

Ruge werd geboren in 1946 in Duitsland en studeerde aan de Kunstacademie van Stuttgart. In 1979 begon hij aan zijn carrière als illustrator en cartoonist. Hij illustreerde meer dan 60 boeken, maar is vooral gekend als cartoonist van ‘Strand-gut’. Hij verblijft nu eens in Berlijn, dan weer in Stuttgart. Hij had talrijke persoonlijke tentoonstellingen in Duitsland, maar ook in het Cartoon Museum van Basel, in Saint-Just-Le-Martel en op het Shrewsbury Cartoon Festival in Engeland.

 

Zijn strandlakens worden de ganse zomer lang tentoongesteld in het ECC. Je krijgt stuk voor stuk herkenbare taferelen en personages te zien, alsof je zelf op het strand zit. Naaldscherpe humor waar je, zelfs op een regenachtige zomerdag, goedgemutst van wordt.

 

De tentoonstelling is te bewonderen van 10 juli tot en met 2 oktober in het Europees Cartoon Centrum (ECC), Brugstraat z/n, 9770 Kruishoutem. Elke zondag van 10-12u en van 14-17u; voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak (à 2,5€ per persoon, inleiding en drankje inbegrepen - reservatie via Rudy Gheysens, tel. 0495-76 38 74 of info@ecc-kruishoutem.be).

 

Zie ook: www.ruge-cartoons.de

 

Een voorsmaakje: