Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Ross Thomson

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 08 april tot 24 juni 2012

Ross Thomson werd geboren in Schotland en studeerde aan het Edinburgh College of Art.  In 1962 verhuisde hij naar Londen en werkte er 7 jaar als art director voor diverse reclamebureaus. In die periode stuurde hij ook een aantal cartoons naar 'Punch' en tot zijn verbazing werd hij aangenomen bij zijn eerste poging.

 

Hij verliet dan ook de reclame en werd een freelance cartoonist. Zijn werk verscheen regelmatig in Punch, Reader's Digest en Playboy. Hij had ook een column in de zaterdag editie van 'The Times'.

 

Daarnaast bleef hij illustraties maken voor reclamecampagnes van o.a. British Airways, British Caledonian Airways, Midland Bank en London Transport Buses en werd hij betrokken bij het ontwerp van meer dan 80 tv-commercials. Hij schreef en illustreerde ook tal van kinderboeken. Begin jaren zeventig nam hij voor het eerst deel aan internationale cartoonwedstrijden, maar omwille van zijn drukke bezigheden met reclamecampagnes is hij zich slechts sinds 1990 hierop echt beginnen toeleggen, en met veel succes.

 

Ross en computers zijn nooit echt goede vrienden  geweest. Hij tekent dus nog steeds met een Rowney S34 Nr O borstel en Dr Ph Martin's waterverf en verbergt eventuele fouten met gouache!

 

Dankzij de wedstrijden is een nieuwe wereld voor Ross opengegaan. Hij heeft de wereld rondgereisd, een aantal bijzondere plekken ontdekt en natuurlijk een paar geweldige nieuwe vrienden gemaakt.

 

Kruishoutem is één van die plaatsen die Ross ontdekte. Hij won in 2001 de Euro-kartoenale met als thema ‘De Supermarkt’ en werd tweede in 1999. In 2007 werd zijn werk als Beste Europese Inzending bekroond. Vorig jaar won hij de prijs van het ECC, waardoor u nu kan genieten van deze persoonlijke tentoonstelling.

 

De tentoonstelling is te bewonderen van 8 april tot en met 24 juni in het Europees Cartoon Centrum, Brugstraat z/n, Kruishoutem, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur, ook op Paasmaandag in de namiddag. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.