Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Tony Houbrechts huiscartoonist

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 26 juni tot 18 september 2016

Tony is dit jaar onze huiscartoonist en heeft dus deze zomer een persoonlijke tentoonstelling in het ECC.

 

Hij werd in 1942 geboren in Sint-Truiden, groeide op in Tongeren en woont nu in Alken; een echte Limburger dus. Hij werd als het ware met een tekenpotlood in de wieg gelegd. Al heel jong was hij een grote fan van Kuifje en Bobby, en is dat altijd gebleven. Ook Nero van Marc Sleen sprak hem fel aan en zo verslond hij al hun strips.

 

Hij behaalde het hoger diploma Publiciteit, Art Director en Graphic Designer aan de St-Lucas Hogeschool voor Schone Kunsten van Luik in 1965. En hij was een carrièrelang verbonden als art director en graficus-illustrator aan dagblad “Het Belang van Limburg”. Hij ontwerpt affiches en folders en publiceert illustraties en cartoons in talrijke dag-, week- en maandbladen.

 

Als cartoonist, met het pseudoniem Toni of Cartoni, won hij talrijke prijzen in binnen- en buitenland. Hij had persoonlijke en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland met cartoons, schilderijen, aquarelles, pentekeningen, portretten, glas- in lood enz…

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 26 juni tot 18 september 2016, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.