Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Atila Ozer - Turkije

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 03 october tot 19 december 2010

Atila Ozer werd geboren in Burdur (Turkije) in 1949. Van opleiding is hij bouwkundig ingenieur. Daarnaast behaalde hij een master in Communication Arts en in Graphical Design. In 1979 begon hij zijn academische carrière aan de Anadolu Universiteit in Eskisehir. Hij doceert er 'Graphics and Cartoon Art'.

 

In 2002 richtte hij er het Anadolu University Research Center for Cartoon Art op en in 2004 het Anadolu University Museum of Cartoon Art. Hij publiceerde talrijke artikels en boeken over cartoons, als 'Advertising and Cartoon Art', 'Cartoons as a Language of Communication', 'Theoretical and Practical Cartoon' ...

 

Naast professor is hij ook een wereldwijd gekende cartoonist. Turkije is een land van cartoonisten, en Atila behoort zeker tot de top daarvan. Zijn eerste cartoon werd gepubliceerd in 1973 in "Bonbon", het humor tijdschrift van de nationale krant Hurriyet.

 

Hij won tientallen prijzen in cartoonwedstrijden in Japan, China, Korea, Iran, Syrië, Cyprus, Duitsland, Bulgarije... Zijn cartoons verschenen in binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften. Hij maakte ook cartoons voor educatieve TV-programma's. Hij had persoonlijke tentoonstellingen in Turkije, Oostenrijk en Duitsland. En nu dus voor de eerste keer in België, een niet te missen tentoonstelling!

 

Zie ook home.anadolu.edu.tr/~aozer