Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Elena Ospina (Colombia)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 27 juni tot 12 september 2021

Elena Ospina (Colombia) werd geboren in 1963 en is naast cartooniste ook illustrator en schilder. Ze begon haar loopbaan als perscartoonist bij de krant El Espectador en al snel volgden ontelbare opdrachten in Europa en Zuid-Afrika. Het Peruviaanse tijdschrift ‘Artefacto’ riep haar uit tot de meest veelzijdige kunstenaar van Latijns Amerika.

 

Elena maakte, als enige vrouw, in de jaren 80 deel uit van de beroemde groep kunstenaars, cultuurmanagers en cartoononderzoekers ‘El Cartel de Humor’. Ze nam ook deel aan de rondreizende tentoonstelling "Creative Women and the Art of Caricature" met cartoons van 43 vrouwen uit 22 landen.

 

Ze won meer dan 50 internationale prijzen in cartoonwedstrijden waaronder de eerste prijs in Bogota (Colombia), Roemenië, Cuba, Istanbul (Turkije), Haifa (Israël), Syrië, Berlijn (Duitsland), Osten (Kroatië), Denver (USA), Frankrijk. In België kreeg ze een eervolle vermelding in de Brueghelcartoonale van Peer en preikte haar cartoon op de cover van de catalogus van de 21ste Euro-kartoenale ‘De Ziel’. Dit jaar was ze ook jurylid van de 23ste editie van de Euro-kartoenale.

 

Verder is Elena Ospina lid van Cartooning for Peace, Cartoon Movement, FECO en de Madrileense Vereniging voor Professionele Illustratoren (APIM).

 

Voor Elena is ‘Humor een goede manier om de dingen eens van een andere kant te bekijken, het doet goed om humor te delen in deze crisisperiode’.

 

www.instagram.com/elenaospina


De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 27 juni tot 12 september 2021, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur, enkel op afspraak en met in acht name van de coronamaatregelen. Meer info...