Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Marcin Bondarowicz

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 29 januari tot 03 april 2017

Marcin Bondarowicz werd geboren in 1976 in Starachowice (Polen).

 

Hij studeerde schilderkunst en grafische vormgeving aan de University of Technology and Humanities in Radom. Hij is grafisch kunstenaar en illustrator, hij ontwerpt affiches en illustraties voor het bedrijfsleven, sociaal-politieke uitgeverijen en tijdschriften evenals voor nieuwsagentschappen en websites in Polen en in het buitenland. Hij maakte zijn debuut in het dagblad "Puls Biznesu" in 2004. Zijn cartoons werden gepubliceerd in talrijke Poolse tijdschriften én in het buitenland, o.a. in China, de VS, Duitsland, Turkije, Nepal, Groot-Brittannië en vele andere landen.

 

Marcin is lid van het Don Quichotte Cartoon Committee opgericht door de Duits-Turkse groep Don Quichotte. Deze is in  Stuttgart gevestigd en publiceert maandelijks een magazine met dezelfde titel. Hij is ook lid van de Emotionalists Artistic Group, een multidisciplinaire groep opgericht in 1994 door Lubomir Tomaszewski, met schilders, beeldhouwers, illustratoren, fotografen, grafici, textiele vormgevers, dansers en muzikanten.

 

Bondarowicz won talrijke prijzen en was jurylid in vele internationale cartoonwedstrijden. Zijn werken zijn te vinden in het Museum of Caricature and Cartoon Art in Warschau en in particuliere collecties in Polen en in het buitenland.

 

Zijn cartoons zijn grafisch ijzersterk, surrealistische pareltjes!

 

Ze zijn te bewonderen in het ECC van 29 januari tot 2 april 2017, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

Vernissage op zaterdag 28 januari om 20u in het ECC.

 

Zie ook http://www.bondarowicz.net/