Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Mihai Ignat

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 24 juni tot 23 september 2018

De Roemeense topcartoonist Mihai Ignat won vorig jaar de Prijs van het ECC in de Euro-kartoenale 'De Ziel', waaraan een persoonlijke tentoonstelling verbonden is.

 

Mihai is een echte wedstrijdcartoonist. In 1987 nam hij voor het eerst deel aan een wedstrijd, namelijk de cartoonale van Gabrovo (Bulgarije). Hij won zijn eerste grote prijs in 1996 in de Aydin Dogan Cartoon Contest (Turkije). Sindsdien heeft hij vele prijzen gewonnen over de hele wereld, o.m. in Noorwegen, Rusland, Kroatië, Japan, Italië, Polen, Korea, Taiwan, Portugal, Iran, Canada, China, Mexico ...

 

Hij startte met de linotechniek, maar al snel schakelde hij over op aquarel. Toen de politieke situatie in Roemenië begin de jaren 90 wijzigde, had dit ook een impact op de cartoon. Ignat herwerkte zijn oude thema's met nieuwe expressievormen. Hij deed dit meestal door, niet één, maar twee elementen in een situatie te gaan wijzigen. De 'dubbelzijdige', meer complexe cartoon werd geboren. Mihai slaagt erin grappen te maken in zijn imaginaire wereld. Hij toont grafisch werk, rijk en divers, van anekdotisch tot een vorm van parabel, van een pastische tot sterk vernuftig.

 

Irancartoon omschrijft hem als de 'Meester van de Zwarte Humor'.

 

Zijn tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 24 juni tot 23 september 2018, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.