Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Musa Gümüs (Turkije)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 25 september tot 18 december 2016

Musa GümüÅŸ werd in 1963 geboren in Gaziantep (in Zuid-Turkije, kort bij de Syrische grens). Hij woont en werkt momenteel in Istanbul.

 

Hij begon al cartoons te tekenen toen hij op de middelbare school zat. Zijn eerste cartoon werd gepubliceerd in 1979 en sinds 1987 werkt hij als professioneel cartoonist voor tijdschriften als Hibir, Bando, Nokta, HBR Maymun ... Sinds 2001 doceert Musa karikatuur en illustratie aan de internationale MEF School.

 

Hij heeft deelgenomen aan vele cartoonwedstrijden en ontving talrijke nationale en internationale onderscheidingen, waaronder de Grand Prix op het Cartoon World Festival in Porto (2006) en de Gouden Hoed in Knokke-Heist België in 2009. In 2015 kreeg hij de life achievement award in de Aydın Doğan International Cartoon Competition.

 

Zijn favorieten cartoonisten zijn Gatto, Boligan, GÅ‚uszek, Kazanevsky ... (alle cartoonisten die al een persoonlijke tentoonstelling in Kruishoutem hebben gehad!). En zijn favoriete kunstenaar is Dali.

 

Hij werkt liefst met zachte pastels, acryl en kleurpotloden. Van tijd tot tijd dat hij probeert andere technieken. Hij maakt niet vaak gebruik van de computer, soms Photoshop, maar zeer zelden.

 

Voor Gümüs "is de cartoon een universele taal, een belangrijk instrument om het universum waarin we leven te begrijpen. Deze gemeenschappelijke taal brengt landen dichter bij elkaar en helpt mensen om elkaar te begrijpen. Ik ben hoopvol."

 

Zie ook http://www.musagumus.com/

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 25 september tot 18 december 2016, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

Vernissage op zaterdag 24 september om 20u in het ECC.