Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Omar Zevallos (Peru)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 07 juli tot 23 september 2019

Omar Zevallos werd geboren in 1958. Hij woont en werkt in Lima (Peru) en studeerde biologie en journalistiek. Hij werkt als grafisch humorist, cartoonist en journalist. Hij had tentoonstellingen over de hele wereld en zijn kunstwerken zijn bekroond in vele internationale cartoonwedstrijden. Omar illustreerde talloze boeken voor kinderen en is ook auteur van verschillende non-fictieboeken.


Als kind bracht hij al uren door met het kijken naar de tijdschriften die in huis waren, op zoek naar tekeningen, cartoons en illustraties, denkend hoe geweldig het zou zijn om te tekenen als de grote meesters. Gedurende vele uren tekende hij als een gek, probeerde verder te kijken dan het beeld en ontdekte dat hij dat kon als hij een flinke dosis humor toevoegde.


Hij wijdde zijn leven aan karikatuurkunst en grafische humor, in combinatie met zijn professionele carrière als journalist. Hij nam deel aan veel internationale cartoonwedstrijden en won talrijke prijzen. Maar Omar is ervan overtuigd dat de belangrijkste prijs die is die je de voldoening geeft om te doen wat je wilt.


De karikatuur begon echt een object van onderzoek en analyse te worden en werd de hoofdactiviteit van Zevallos. Hij beschrijft het als volgt: 'Het is een moeilijke kunst omdat ik niet alleen probeer de fysieke kenmerken van de personages te overdrijven, maar om in hun persoonlijkheid te treden en hun essentie vast te leggen. Dat is voor mij de echte karikatuur.'


Al meer dan 40 jaar heeft Omar Zevallos honderde personages getekend en deze tentoonstelling toont slechts een fractie van zijn werk. Deze tentoonstelling heet "Caricatour" omdat het de wereld rondreist en vandaag is het de eerste keer dat deze werken worden tentoongesteld in een solotentoonstelling in Europa. Zevallos: 'Ik ben zo trots op deze tentoonstelling in het Europees Cartoon Center in Kruishoutem, het is een grote eer voor mij. Het is mijn eerste solotentoonstelling in Europa en ik wil de organisatoren graag bedanken voor de erkenning van mijn werk.’

 

De tentoonstelling die een selectie van een 130 werken toont is te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum van 7 juli tot 22 september 2019, elke zondag tussen 10-12 en 14-17u. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.