Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Perscartoons van GRIET

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 01 juli tot 23 september 2012

Griet Blockx zag het eerste levenslicht in 1978 en groeide op in een warm nest... vlak naast de Leuvense stoof. Wat ze later zou worden, wist ze toen nog niet. Maar cartoonist was niet meteen het eerste wat in haar gedachten zou opkomen. Na een succesvolle loopbaan doorheen de kleuter-, lagere en secundaire school koos ze voor een voor de hand liggende 'vrouwelijke' studie: verpleegkunde! Drie jaar later had ze ‘nen deftige diplom’ (zoals dat heet) op zak en kende ze alles van katheters, sondes en virussen.

 

Maar als je zou denken dat Griet de tekenmicrobe dààr zou hebben opgelopen, dan ben je toch mis. Want na de opleiding verpleegkunde stapte ze naar de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen om de richting reclamevormgeving te volgen. En juist ja, ik zie je denken: ook dit heeft toch niets met cartoons te maken? Ware het niet dat André Nollet haar daar het tekenen trachtte bij te brengen. Een haast onmogelijke opdracht gezien de studente in de voorgaande jaren amper een potlood van dichtbij had gezien. Maar kijk, de aanhouder wint en de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 

Acht jaar later combineert Griet haar deeltijdse job in het ziekenhuis nog steeds met veel enthousiasme met het tekenwerk. Meer zelfs… dit jaar is dit ‘groentje in het vak’ ook nog eens onze huiscartoonist. En bovendien een vrouwelijk exemplaar (wie had dat ooit gedacht?)! Voor 2012 hebben we dus echt een pièce unique in huis gehaald!

 

Vandaag tekent Griet wekelijks actuele politieke cartoons. Maar ook particuliere of reclameopdrachten behoren tot haar favorieten. In het verleden tekende ze reeds voor: Uitgeverij Van In, Deloitte Belgium, Servicios Generales de Gestión, Fraikin Truck Renting, E.C.D. Vlaanderen,  UGent en nog veel meer…

 

Zie ook www.grietcartoons.be
en een interview met Griet in ons magazine Scherper.