Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Roger Penwill (UK)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 29 januari tot 03 april 2017

Roger woont in een dorp op het platteland in de buurt van Wales.  Hij verhuisde naar daar in 1999 toen hij full-time freelance cartoonist was geworden, na vele jaren te hebben gewoond en gewerkt als architect in Londen.


Zijn cartoons zijn wereldwijd gepubliceerd en zijn cartoonboeken uitgegeven in het UK, de VS en China. Hij had persoonlijke tentoonstellingen in het UK, Turkije, Polen en Tsjechië. Hij was jurylid in internationale cartoonwedstrijden in het UK, Turkije, Oekraïne, Cyprus, Roemenië en Griekenland en heeft ook veel prijzen in cartoonwedstrijden gewonnen. In het UK is zijn werk verschenen in boeken, kranten en tijdschriften, op kalenders, wenskaarten, kerstkaarten en in reclame en promotiemateriaal voor de grote bedrijven.


Hij was president van de Federatie van Cartoonisten Organisaties van 2002 tot 2006. Hij was een van de oprichters van de
UK’s Professional Cartoonists Organisation, en lid van de British Cartoonists Association en de Cartoonists Club of Great Britain. Hij was de stichter en vele jaren voorzitter van het Shrewsbury International Cartoon Festival, dat elk jaar plaats vindt sinds 2004. Het is het langstlopende cartoonfestival in het UK.


Behalve wanneer hij live tekent voor het publiek tijdens cartoonfestivals, werkt hij volledig digitaal sinds hij full-time cartoonist werd. Hij maakt gebruik van het programma Corel Painter met een Mac-computer en Wacom tekentablet. Als een van de eerste ‘digitale’ cartoonisten, wou hij zijn werken er laten uitzien als waren ze van oudsher met pen, inkt en was gemaakt. Hij stuurde vaak zijn werk in voor wedstrijden zonder te vermelden dat het op de computer was getekend en het werd altijd geaccepteerd! Tijdens zijn tijd als president van FECO heeft hij succesvol campagne gevoerd om digitale prints te aanvaarden in cartoonwedstrijden.

Naast zijn cartoons heeft hij als hobby een collectie van akoestische gitaren, speelt en zingt hij in een folk trio en een koor, en runt hij een lokale Folk Club.

 

De cataloog van deze tentoonstelling is te verkrijgen via onze e-shop.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 29 januari tot 2 april 2017, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

Vernissage op zaterdag 28 januari om 20u in het ECC.

 

Zie ook www.penwillcartoons.com