Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - RÊVES DE COCHONS - Pierre Ballouhey

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 23 maart tot 15 juni 2008

Een eerste cirkel, en nog één, een ovaal en twee puntjes voor de snuit, de ogen, een kurkentrekker voor de staart en een bed van modder. Voilà, zo teken je een varken. Voor Pierre Ballouhey zijn varkens een ware obsessie. Zijn post-its naast de telefoon stonden vol met kleine varkens. Het werd dan ook tijd om er verhaaltjes bij te verzinnen. En zo kwam ‘Rêves de Cochons’ tot stand: een verzameling van 65 cartoons rond de leefwereld van varkens, doorspekt met humor. De cartoons tonen ons de gelijkenissen tussen mens en varken: ze hebben overal een mening over, geven elkaar cadeaus, komen andere dieren tegen die ze als minderwaardig beschouwen, de dagdagelijkse stress, voor hen vertaald in de vrees voor de charcutier.

 

Pierre Ballouhey werd geboren in Saint-Marcellin in de buurt van Grenoble en studeerde schone kunsten in Parijs. Als cartoonist tekent hij voor talrijke Franse tijdschriften en dagbladen zoals Wapiti, Panorama, L’Ordinateur individuel, Notre Temps, La Lettre du Cadre, Management, le Moniteur, Métro, enz. Hij maakt ook een wekelijkse actualiteitscartoon voor The Guardian en The New-Yorker.

 

In 2003 publiceerde hij zijn eerste cartoonboek ‘Gros mots!’ en in 2006 volgde dan ‘Rêves de cochons’ waarmee hij op het internationale salon van de pers- en humorcartoon van Saint Just le Martel in de prijzen viel. Eind vorig jaar verscheen ‘2007- Chaussettes’ met zijn beste cartoons uit 2007 die gepubliceerd werden in de Mémorial, The Guardian en Métro.

 

Een niet te missen tentoonstelling voor iedereen die zich in de leefwereld van het varken wil verplaatsen en graag lacht.

 

De tentoonstelling loopt van zondag 23 maart tot 15 juni 2008 in het ECC – Brugstraat – 9770 Kruishoutem. Elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.

 

Op Pasen en paasmaandag zijn de tentoonstellingen uitzonderlijk open van 10 tot 12 en van 14 tot 19 uur.