Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Seyran Caferli

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 28 januari tot 09 april 2018

Seyran Caferli werd geboren in 1966 in Imishli Azerbeidzjan. Zijn eerste cartoon werd gepubliceerd in het magazine "KIRPI" in 1982. Hij studeerde in 1992 af aan het Journalistic Art Institute.


Meer dan 1000 van zijn cartoons werden gedrukt in vele catalogen van tentoonstellingen en wedstrijden. In 2002 richtte hij de "Cartoonists Union of Azerbaijan" op en tot 2006 was hij de president van deze organisatie. Hij was organisator van de internationale cartoonwedstrijden "Molla Nasreddin" en "Smiling Cat". Hij is ook directeur van het Cartoon News Centre "Humortoons International" en hoofdredacteur van het internationale cartoonmagazine "Humor". Hij was jurylid in meer dan 42 internationale wedstrijden. Hij won meer dan 100 onderscheidingen in internationale cartoonwedstrijden. Hij had persoonlijke tentoonstellingen in Iran, Turkije en Frankrijk.


De cartoon is zijn leven, hij heeft zijn leven gewijd aan de cartoon.
Seyran krijgt meestal na middernacht de inspiratie voor zijn cartoons. Hij gaat dan buiten in de frisse lucht, kijkt naar de sterren aan de hemel en denkt na over wat hij zou moeten tekenen. De thema's vinden hem zelf in het donker van de nacht. Hij zet ze dan op papier en gaat slapen.


"We hebben altijd humor en satire nodig tijdens ons leven. Ons leven is als humor en satire. Onze vreugde lijkt op humor, ons verdriet lijkt op satire. Humor en satire! "

 

http://scaferli.wixsite.com/humortoons  

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 28 januari tot 8 april 2018, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.