Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Zomerse cartoonwandeling - ‘Kip & Ei’

We duiken op een humoristische en ontspannen manier terug in de geschiedenis van de Europese hoofdstad van het Ei.

 

In samenwerking met Hultheim Kruishoutem nemen we je deze zomer mee op een rustige wandeling met als thema ‘Kip & Ei’ en dit tot 30 september.

 

De wandeling start en eindigt in het Europees Cartoon Centrum (René D’Huyvetterstraat 5C) en is ongeveer 5,5 km lang. Onderweg ontdek je cartoonspots met cartoons over ‘Kip & Ei’.

 

Het is een outdoor tentoonstelling van een 40-tal cartoons over kippen en eieren. Maar er is meer: tijdens je wandeling kom je ook meer te weten over de geschiedenis van Kruishoutem als Europese Eierhoofdstad. Hoeveel eieren kon je met een dagloon eten? Of wat deed Koning Boudewijn in Kruishoutem?

 

Deze zomerse wandeling heeft dus heel wat te bieden: ontspanning met het ganse gezin, een mooi parcours, cultuur, humor en erfgoed. Je kan je wandeling afsluiten met een heerlijk streekbiertje of koffie in de BRASSERie van het Cartoon Centrum (enkel op zondag of voor groepen op reservatie). Bezoek zeker op zondag ook de gratis tentoonstellingen.

 

Download hier de volledige beschrijving van de wandeling of kies voor de route op Route You

 

Deze cartoonwandeling kadert binnen het jubileumjaar 15 jaar Europees Cartoon Centrum en 40 jaar Euro-kartoenale Kruishoutem. Met dank aan Erfgoed Vlaamse Ardennen en Sociumi.