Homepage nl | fr | en

Expositions passées - Cartoons van Ludo Goderis

Partager sur Twitter
Partager sur Facebook
Partager par e-mail

Retour

De 28 juin jusqu'à 13 septembre 2009

Tijdens de zomermaanden plaatst het Europees Cartoon Centrum steeds het werk van zijn huiscartoonist in de kijker. Dit jaar is het dus de beurt aan Ludo Goderis, de huiscartoonist 2009.

 

Ludo werd geboren op 5 januari 1961 in Zeebrugge en woont sinds 12 jaar met zijn vrouw en vier kinderen in Brugge.

De tekendrang heeft hij geërfd van zijn vader, en blijkbaar ook al doorgegeven aan zijn 3 zonen en dochter. “Geen onderwerp is zo saai dat er geen humor in zit – integendeel: hoe droger de materie, hoe meer kans dat er een hilarische kant aan is” aldus Ludo. Geen wonder dat humor en tekenen elkaar vonden, waarbij hij zich als autodidact opwerkte tot een gewaardeerd cartoonist.

 

Ludo is sinds 30 jaar actief als cartoonist-illustrator en verzamelde intussen meer dan 65 nationale en internationale prijzen. Hij tekende politieke cartoons voor De Standaard en opdrachten voor VRT, Columbia Pictures, InBev, Ecover, Nestlé, LANNOO, DIE KEURE, HALEWIJN, ECOVER, NCMV, CBR, VOCA, SECUREX ... Hij had overzichtstentoonstellingen in o.m. Osaka en Porto. En nu dus eindelijk ook in België.

 

Laat je meenemen naar de leefwereld van deze internationale topcartoonist van eigen bodem. Opgelet: er is gevaar voor vorming van blijvende lachrimpels.

 

Meer info over Ludo vind je in de rubriek huiscartoonist en op www.ludocartoons.be.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen elke zondag van 28 juni tot en met 13 september 2009 in het ECC te Kruishoutem, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur (of op afspraak voor groepen van minimum 10 personen).