Homepage nl | fr | en

Expositions passées - Humour, Amour et Vigne (Jonzac - Frankrijk)

Partager sur Twitter
Partager sur Facebook
Partager par e-mail

Retour

De 28 juin jusqu'à 14 septembre 2009

“Humour et Vigne” (Humor en Wijngaard) is de naam van de vereniging die tweejaarlijks een cartoonwedstrijd organiseert in het Franse Jonzac.

 

Door de keuze van het thema “Wijngaard” (Vigne) bieden de organisatoren de kunstenaars telkens opnieuw een brede waaier aan mogelijkheden om hun creativiteit te laten werken: de wijnstok en de bladeren, de druiventrossen, het druivensap en de wijn uiteraard. Maar ook de talrijke beroemde geneugten die de wijngaard voortbrengt als Cognac, Pineau des Charentes, Champagne, enz … zonder daarbij de wijnstreek en de mensen die er werken te vergeten. De associaties die het woord “wijngaard” oproepen zijn oneindig.

 

Sinds 1994 kent het festival van Jonzac een steeds toenemend internationaal succes. Elke editie wordt het hoofdthema ‘Humor en Wijngaard’ gekoppeld aan een derde onderwerp: Cognac, land en zee, de roes van het jaar 2000, de keuken, de kunst en de sport.

 

Voor de editie 2008 werd het thema liefde gekozen onder de titel ‘Humour, Amour et Vigne’, humoristische liefde in de wijngaarden dus. Een thema dat duidelijk tot de verbeelding spreekt: niet minder dan 224 deelnemers uit 42 landen lieten zich door het thema verleiden.

 

Een selectie van deze werken kan u bewonderen in het Europees Cartoon Centrum . U zult zien dat de liefde in al haar facetten aan bod komt: de liefde voor de wijn, romantische liefde, kalverliefde, moederliefde, platonische liefde ... voor elk wat wils.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen elke zondag van 28 juni tot en met 13 september 2009 in het ECC te Kruishoutem, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur (of op afspraak voor groepen van minimum 10 personen).