Homepage nl | fr | en

Expositions passées - Mordillo

Partager sur Twitter
Partager sur Facebook
Partager par e-mail

Retour

De 17 juin jusqu'à 30 décembre 2007

'HUMOUR IS THE TENDERNESS OF FEAR' Mordillo

 

Guillermo Mordillo werd in 1932 in Agentinië geboren als zoon van Spaanse ouders. Na zijn tekenopleiding aan de Journalistieke Hogeschool van Buenos Aires ging hij aan de slag in verschillende tekenfilmstudios en als illustrator van kinderboeken.

 

Nauwelijks twintig verliet hij Argentinië en trok naar Peru en New York, waar hij bij Paramount Pictures aan de slag ging. Daar werkte hij o.m. aan de tekenfilms ‘Popeye’ en ‘Little Lulu’. In 1963 kwam hij naar Europa waar hij zijn eerste cartoons publiceerde in ’Paris Match’ en ‘Stern’. Tekeningen die hem wereldberoemd maakten. Al gauw werden zijn afbeeldingen gebruikt voor allerhande merchandising zoals puzzels, schoolmateriaal, geschenkartikelen, knuffels, kalenders, enz. die men overal ter wereld kan vinden. Ook met het illustreren van kinderboeken verwierf hij héél wat faam.

 

Mordillo gelooft onvoorwaardelijk in de kracht van humor. Hij houdt ook van sport. Als jongen speelde hij voetbal, later golf en die liefde voor de sport vind je in zijn werken terug.

 

Zijn werk wordt gekenmerkt door het samenbrengen van tegengestelden: zo staat extreem zwart-wit tegenover prachtige kleuren, en grote lege vlakken gaan hand in hand met drukke beelden. Hij begint aan verschillende cartoons tegelijk te tekenen en gaat gedurende een werksessie van de ene naar de andere cartoon over. Op die manier blijven frisse, levendige ideeën de kop opsteken en geeft hij eentonigheid en routine geen kans.

 

Mordillo’s werken werden reeds tentoongesteld in grote Europese steden als Parijs, Hamburg, Rome en verder ook in Argentinië en Japan ...

 

Mordillo zal zelf aanwezig zijn op de opening van zijn tentoonstelling in het ECC op 16 juni om 19 uur.

 

De tentoonstelling loopt van 17 juni tot en met 30 september in het ECC – Brugstraat – 9770 Kruishoutem, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.