Homepage nl | fr | en

Expositions passées - Paartijd - Michel Bridenne (Frankrijk)

Partager sur Twitter
Partager sur Facebook
Partager par e-mail

Retour

De 28 juin jusqu'à 13 septembre 2009

Michel Bridenne slaagt er als geen ander in om mensen aan het lachen te brengen. In zijn cartoonreeks ‘Paartijd’ laat hij ons op een uiterst humoristische manier kennismaken met het liefdesleven van de dieren.

 

In de velden, vijvers en bossen lijkt de lente wel te blijven duren. Hij gunt ons een blik op het privéleven van de dieren, waarbij de dierlijke instincten plots een menselijk kantje krijgen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Bridenne heeft er een onschuldig plaatje van gemaakt.

 

Een bezoek aan deze tentoonstelling tovert gegarandeerd pretlichtjes in je ogen.

 

Michel Bridenne werd in 1946 in Parijs geboren. Na zijn studies aan het Instituut voor Schone Kunsten gaat hij op 24-jarige leeftijd werken voor ‘Pilote’. Sinds de jaren 1970 verschijnen zijn cartoons en illustraties in héél wat Franse kranten en tijdschriften zoals l’Echo des Savanes, VSD, Le point, Télérama, Le jour, Sciences & Vie …

 

Als sneltekenaar was hij huistekenaar in verschillende tv-uitzendingen. Zo was hij o.m. de vaste tekenaar in het programma ‘Droit de Réponse’ op de Franse zender TF1 en het acht-uur journaal.

 

Hij ontwierp ontelbare affiches en platenhoezen. Uitgeverij Glénat zorgde voor de publicatie van zijn cartoonboeken. Het boek ‘Paartijd’ werd begin jaren negentig uitgegeven in gans Europa, Japan en de Verenigde Staten en werd een internationaal succes.

 

Hij had persoonlijke tentoonstellingen in o.m. Glasgow, Tokyo, Parijs en New York.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen elke zondag van 28 juni tot en met 13 september 2009 in het ECC te Kruishoutem, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur (of op afspraak voor groepen van minimum 10 personen).