Homepage nl | fr | en

Expositions passées - Retrospectieve Punt (Jan Van Der Aa)

Partager sur Twitter
Partager sur Facebook
Partager par e-mail

Retour

De 07 octobre jusqu'à 30 décembre 2007

Punt werd op 14 januari 1927 in Hemiksem als Jan Van Der Aa geboren. Als kind al droomde hij ervan een artistieke loopbaan uit te bouwen. Op zijn zes jaar maakte hij reeds zijn eerste olieverfschilderij op het hout van een sigarenkistje. De oorlog en het feit dat zijn ouders niet wilden dat hij naar de academie ging zorgden voor een meer aardsere loopbaan. Nadat hij zijn school had afgemaakt werkte hij achtereenvolgens in een bakkerij en drukkerij om tenslotte bediende te worden bij een oom notaris. In zijn vrije tijd bleef hij echter tekenen en schilderen.

 

Zijn eerste cartoons verschenen onder de naam Punt in 1958. Onder die naam nam hij ook deel aan o.a. de VTB-kartoenale en internationale wedstrijden in binnen- en buitenland. Over zijn pseudoniem zegt hij het volgende: "Punt" is niets anders dan het verwoorden van het leesteken aan het einde van een zin. Ik gebruik het wanneer ik mijn werk als beëindigd beschouw.

 

Hij publiceerde o.a. voor de Vlaamse televisie, de VTB, Kerk en Leven, Straal en Raak. Jan is niet enkel cartoonist maar ook schilder, tekenaar, hij maakt assemblages en schrijft gedichten.

 

De tentoonstelling loopt van zondag 7 oktober tot 30 december 2007 in het ECC – Brugstraat – 9770 Kruishoutem. Elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.