Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Documentatie- en expertisecentrum

Ondersteuning

Het ECC heeft doorheen de jaren een zeer grote expertise m.b.t. cartoons en de organisatie van cartoonwedstrijden en –tentoonstellingen opgebouwd. Het kan hierbij rekenen op een zeer groot wereldwijd netwerk van cartoonisten, cartoonorganisaties en – musea.

 

De medewerkers van het ECC worden dan ook regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan jury’s van internationale cartoonwedstrijden en bieden ondersteuning bij de organisatie van (éénmalige) cartoonwedstrijden in binnen- en buitenland.

 

Op zoek naar een cartoonist of karikaturist?

Ben je op zoek naar een cartoonist of karikaturist om jouw bedrijfsproject, communicatiecampagne, event e.d. te begeleiden dan gaan we graag voor jou op zoek naar de juiste persoon. Het ECC neemt hier enkel de rol op van verbindingspersoon, contractuele afspraken maakt u met de cartoonist zelf.

 

Bibliotheek en documentatiecentrum

De ‘Gustaaf Van Damme’-bibliotheek van het ECC bestaat uit meer dan 5000 cartoonboeken (enkel cartoons, geen strips), 400 tijdschriften en meer dan 20 000 originele cartoons ingedeeld per thema. Ook thesissen, publicaties en naslagwerken over cartoons maken deel uit van het documentatiecentrum.

 

De bibliotheek is tijdens de openingsuren van het ECC vrij toegankelijk. Sommige van deze boeken zijn zodanig uniek dat we ze jammer genoeg niet kunnen uitlenen.

 

Op dit moment zijn we nog hard aan het werken aan de volledige digitale ontsluiting van de bibliotheek en het archief van het ECC, zodat je via onze site online onze collectie kan consulteren.

 

ECC Cartoonbooks Club

Heb je een passie voor cartoons? Verzamel je cartoonboeken? Dan is de ECC Cartoonbooks Club zeker iets voor u!

De ECC Cartoonbooksclub wil een kwaliteitsvol aanspreekpunt worden voor de verzamelaar en liefhebber van cartoonboeken waar ook ter wereld. De voertaal op de blog is Engels, maar tekstjes in het Nederlands, Frans, Duits ... worden natuurlijk ook aanvaard.

 

Op de weblog www.ecc-cartoonbooksclub.blogspot.com kom je er alles over te weten. Natuurlijk zijn uw reacties welkom.

 

Lid worden? Ga naar de blog, klik op ‘join the club’ en vul het formulier in.
Bedoeling is zoveel mogelijk verzamelaars te bereiken.

 

Contact
ecc.cartoonbooks@gmail.com
Blogmaster en aanspreekpunt ECC Cartoonbooks Club: Jan Oplinus, Wevelgem, Belgium.