Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Praktisch

Openingsuren

Elke zondag van 10-12 en van 14-17 uur kan je als individuele bezoeker in het ECC terecht.

 

Toegangsprijzen

Gezien we de cartoon als kunstvorm bij het grote publiek willen promoten werken we  op zondagen volgens het ‘Pay What You Wish’-principe.  Je bepaalt dus zelf hoeveel je bezoek aan de tentoonstellingen  je waard is en naargelang je eigen budget. Deze manier van werken is enkel mogelijk doordat het Europees Cartoon Centrum een vzw is die 100% op vrijwilligers draait.

 

Voor groepen bestaan er verschillende betalende formules:

  • Formule A: 3 Euro per persoon toegang en inleiding
  • Formule B:  6 Euro per persoon toegang, inleiding en een drankje naar keuze

Bereikbaarheid

Het Europees Cartoon Centrum ligt aan een nieuwe straat: René D'Huyvetterstraat 5C, 9770 Kruishoutem

Om het ECC te zoeken op je GPS of Google Maps gebruik je best nog het oude adres: Brugstraat z/n.

 

Met de wagen:
Kruishoutem ligt tussen Gent en Kortrijk. Op de E17 neem je afrit 6 en rijd je naar het centrum van Kruishoutem. Aan het rondpunt op het marktplein ga je richting Deinze. De eerste straat links is de Brugstraat. Aan de linkerkant vind je het Europees Cartoon Centrum.

 

Met het openbaar vervoer:
De dichtsbijzijnde treinstations bevinden zich in Oudenaarde, Deinze en Waregem. Van daaruit kan je op weekdagen met bussen van De Lijn Kruishoutem bereiken. Het Europees Cartoon Centrum ligt op minder dan 5 minuten wandelafstand van de Markt.

 

Opgelet: Kruishoutem is op zondag met het openbaar vervoer enkel te bereiken met de belbus. Meer info vind je op de website van de gemeente Kruisem.

 

 

Toegankelijkheid

Het ECC is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, je kan in dit geval uitzonderlijk met de wagen tot aan de ingang rijden.

 

BRASSERie

In de ‘BRASSER’ie kan je terecht voor een drankje voor, na of tijdens je bezoek aan de tentoonstelling. Je kan er genieten van een zondags aperitief, een lekker streekbier, frisdrank of een lekker kopje koffie of thee. Dit museumcafé werd genoemd naar de Vlaamse cartoonist BRASSER en is dan ook aangekleed met enkele van zijn cartoons rond het thema ‘eten en drinken’.