Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Draw for Change

Terug

In het ECC brengt Catherine Vuylsteke, schrijfster van het boek ‘Draw for Change’, de verhalen van 6 vrouwelijke cartoonisten via woorden, beelden en geluid tot leven.

 

Draw for Change, het nieuwste boek van journaliste Catherine Vuylsteke, vertelt het verhaal van Mar Maremoto, Ann Telnaes, Rachita Taneja, Doaa El-Adl, Victoria Lomasko en Amany Al-Ali, zes vrouwelijke cartoonisten uit de in Cannes bekroonde gelijknamige docuserie. 

 

De cartoonisten komen uit diverse werelden en behoren tot verschillende generaties. Ze zetten zich gezamenlijk af tegen patriarchale overtuigingen, autoritaire leiders, conservatief denken, religieuze wetten en machocultuur. Met humor, durf en originaliteit treden ze de wereld tegemoet. 

Catherine Vuylsteke bracht met elk van hen vele uren door, luisterend naar de pijnlijke herinneringen, aandoenlijke anekdotes, momenten van geluk en triomf van de cartoonistes.  

Maak tijdens deze transmediale avond kennis met deze boeiende en moedige vrouwen die elk op hun manier met hun potlood de strijd aan gaan. 

Een organisatie van Cultuursmakers Kruishoutem en het Europees Cartoon Centrum 

 

Praktisch

Donderdag 14 maart 2024 om 20u

Europees Cartoon Centrum 

René D’Huyvetterstraat 5c

9770 Kruisem (Kruishoutem)

 

Prijs:

- 10 € 

- 7 € Leden Cultuursmakers Kruishoutem en Vrienden van het ECC 

 Inschrijven via info@ecc.kruishoutem.be voor 5 maart 2024.

 

Over de auteur:
Catherine Vuylsteke is sinologe, journaliste en schrijfster, Draw for Change is haar zevende boek. Ze werkte 25 jaar als buitenlandredacteur voor De Morgen en is sinds 2014 freelance actief voor Knack, De Standaard en Klara. Eerder verscheen van haar Volksrepubliek van Verlangen (2007), Onder Mannen, het verzwegen leven van Marokkaanse homo's (2008), Het gewicht van Hemelse Vrede, vrijheid en verzet sinds Tiananmen (2009), Facing Brussels (2010), Vroeger is een ander land (2011) en Viet Bleu (2015). Ook maakte ze met Hanne Phlypo de documentaires Silent Stories (2011) en The art of becoming (2013).