Homepage nl | fr | en

Expositions passées - China in Cartoons

Partager sur Twitter
Partager sur Facebook
Partager par e-mail

Retour

De 10 janvier jusqu'à 28 mars 2010

Reeds 40 jaar lang is Europalia één van de belangrijkste culturele evenementen van ons land. Dit jaar staat Europalia in het teken van China. En voor het eerst staat ook cartoonkunst op de affiche van Europalia. In het Europees Cartoon Centrum kan je genieten van de tentoonstelling 'Cartoons in China' - 20 Chinese topcartoonisten over een kleurrijk China.

 

Enkele van China's beste cartoonisten geven ons een unieke kijk op hun wereld via de cartoon. Elke kunstenaar hanteert een eigen hedendaagse techniek, maar toch blijven hun werken beïnvloed door de eeuwenoude Chinese cultuur. Een ware ontmoeting tussen hedendaags en traditioneel dus. De 20 Chinese cartoonisten willen de afstand tussen het Oosten en Westen kleiner maken. De cartoon vormt een brug tussen twee culturen, en bevordert het wederzijds begrip en de communicatie tussen mensen van over de ganse wereld.

 

De tentoonstelling werd samengesteld door het Europees Cartoon Centrum, China Jiaxing International Cartoon Competition Organization Committee en Chinese Artists Association Cartoon Committee.

 

Deze toptentoonstelling bewijst dat men voor grote kunst en cultuur ook in Kruishoutem terecht kan.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 10 januari tot 28 maart 2010 in het Europees Cartoon Centrum Kruishoutem, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur, of op afspraak voor groepen vanaf 10 personen (à 2,5€ per persoon, inleiding en drankje inbegrepen).

 

Voor een rondleiding met uitgebreide commentaar en achtergrondinfo door sinologe Jeanne Boden betaalt u 120€ extra.

 

Meer achtergrondinfo ...