Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor
Homepage nl | fr | en

Tentoonstellingen - 22st Euro-kartoenale 'De Muur'

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 21 april tot 30 juni 2019

In 2019 is het exact 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur werd neergehaald. Vandaag zien we over de ganse wereld nieuwe grensmuren ontstaan. Dit inspireerde ons tot het thema voor deze 22ste Euro-kartoenale Kruishoutem: ‘De Muur – in al zijn facetten’.

 

Voor deze editie stuurden maar liefst 985 cartoonisten uit 87 landen (een absoluut record) 2750 cartoons in. Grensmuren, beperking in vrijheid, muren die tussen mensen staan, het komt allemaal aan bod.

 

De internationale jury stond eens te meer voor een zeer moeilijke opdracht. Het werd een harde strijd om een plaatsje te veroveren op de tentoonstelling en in de catalogus. Wie hierin staat mag zich zeker en vast laureaat noemen! Op Paaszaterdag worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Volgende cartoonisten werden door de jury genomineerd voor de hoofdprijzen, in alfabetische volgorde:

Belom Jean-Loic (Frankrijk), Beyaerts Herwig (België), Dogan Arslan (Turkije), Druzihin Valentin (Rusland), Krawczak Andrzej (Polen), Listes Nikola (Kroatië), Mecho Luis Demetrio Calvo (Costa Rica), Nazari Mahmood (Iran), Pirmarzanad Jalal (Iran) en Zlatkovski Mikhail (Rusland).

 

De tentoonstelling die een selectie van een 150 werken toont is te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum van 21 april tot 30 juni 2019, elke zondag tussen 10-12 en 14-17u. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

Je kan de tentoonstelling ook bezoeken op Paasmaandag tijdens de Kruishoutemse Eifeesten van 10 tot 12u en van 14 tot 18u.

 

Voor het eerst wordt dan ook de nieuwe René d’Huyvetterstraat betrokken in de festiviteiten. Je kan er cartoonisten live cartoons rond het thema ‘Kip & Ei’ zien maken op reuzepanelen. Of je loopt er misschien wel een verdwaalde karikaturist tegen het lijf die een grappig portret van je maakt. Op Paasmaandag vanaf 15u in de René D’Huyvetterstraat (tussen de markt en het Europees Cartoon Centrum).

 

Met dank aan onze partners: