Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Tentoonstellingen - ART PARODY - Sergey Sichenko (Israel)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 19 september tot 19 december 2021

Sergey Sichenko is een professioneel kunstenaar, karikaturist en kunstleraar. Hij werd geboren in 1958 in Charkov (Oekraïne). In 1985 studeerde hij af als Master in Arts aan het Moscow Artistic Institute. Hij werkte als leraar aan het Kharkov Art Industrial Institute.

 

Sinds 1996 woont hij in Israël. Hij had 10 solo cartoontentoonstellingen en won meer dan 90 prijzen in internationale cartoonwedstrijden. Hij was jurylid van internationale cartoonwedstrijden in China, Azerbeidzjan, Polen en Israël.

 

Humor en ironie zijn de hoofdbestanddelen van zijn kunst. In zijn werk houdt Sergey Sichenko zich niet bezig met één enkel onderwerp. Boven alles hecht hij waarde aan indrukken, die magische caleidoscoop van het leven. Zijn werken ontstaan met behulp van verschillende technieken zoals schilderen, tekenen, karikatuur en fotografie.

 

De titel van deze cartoontentoonstelling is "ART PARODY".

De tentoonstelling laat de toeschouwer kennismaken met de geschiedenis van de beeldende kunst, zoals die door de kunstenaar wordt gezien door de bril van humor, ironie en satire. Meer dan honderd schilderijen en beeldhouwwerken van beroemde meesters krijgen een nieuwe betekenis en nodigen de toeschouwer uit om deel te nemen aan een spel van heroverweging en herontdekking van de beroemde meesterwerken.

 

Sergey werkte verschillende jaren aan dit satirische project en ontdekte telkens weer iets nieuws en ongewoons in de oude meesterwerken. Zijn doel was een nieuw filosofisch niveau te vinden en zo de beroemde kunstwerken een hedendaagse betekenis te geven.
De cartoons werden gemaakt met verschillende technieken zoals aquarelverf, gouache-schilderen, tekenen, computergraphics en collage. Sichenko is van mening dat elk schilderij of beeldhouwwerk dat hij in zijn cartoons vastlegt, zijn eigen speciale visuele hulpmiddelen vereist.
Alle parodieën worden in chronologische volgorde tentoongesteld, en bij elke parodie staat een link naar het originele kunstwerk en de kunstenaar.

 

U kan zijn tentoonstelling "ART PARODY" in het ECC bezoeken van 19 september tot 19 december 2021, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.