Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Tentoonstellingen - Cartoons uit gastland Egypte

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 09 april tot 18 juni 2023

Tijdens de Euro-kartoenale Kruishoutem willen we ook steeds een gastland in de kijker plaatsen. Elke editie wordt een nieuwe curator aangesteld die de cartoons en cartoonisten uit het gastland zeer goed kent. Dit jaar werd gekozen voor een duo om de tentoonstelling met cartoons uit Egypte samen te stellen: Fawzy Morsy, de oprichter en coördinator van Egypt Cartoon Blog en Ibrahim Abla van het Caricature Museum of Fayoum.

 

Met deze expo willen ze tegelijk de hedendaagse Egyptische cartoon en karikatuur laten zien en enkele vaste waarden uit het Egyptische cartoon verleden in de kijker plaatsen zoals Alexander Saroukhan, Juan Sintes, Mustafa Hussein, George Bahgoury, Gomaa Farahat, Ahmed Hegazy, Ahmed Toughan en Mohamed Hakem.

 

Naast de cartoons die handelen over heel wat sociale thema’s als klimaat, vrede en vrouwenrechten zijn er ook karikaturen te zien zoals de Egyptische schrijver Naguib Mahfouz, maar ook Charlie Chaplin, Mahatma Gandhi en uiteraard de voetbalster Mohamed Salah.

 

De tentoonstelling is te zien in het ECC elke zondag van 9 april tot 18 juni 2023, van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Groepen van minstens 10 personen zijn ook welkom op andere dagen, op afspraak.