Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Tentoonstellingen - Trayko Popov - Bulgarije

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 26 januari tot 15 maart 2020

Trayko Popov is een Bulgaarse kunstenaar, cartoonist en illustrator. Hij werd geboren in 1955 in Sofia, waar hij nog steeds woont en werkt.

 

Hij werkt als freelance cartoonist en illustrator in heel Europa voor klanten in de redactionele, advertentie- en uitgeverijsector. Hij illustreert boeken, tijdschriften en tekent cartoons en korte tekenfilms. De werken van Trayko verschijnen dagelijks op verschillende digitale sites.

 

Zijn kunstwerken werden tentoongesteld in vele individuele en collectieve tentoonstellingen in o.a. VS, Canada, Italië, Brazilië, Mexico, Frankrijk, Turkije, België, Zwitserland, ... Hij nam deel aan nationale en internationale cartoonwedstrijden en zijn werken zijn wereldwijd meer dan 40 keer bekroond.

 

“Hoewel mijn meeste werken op een of andere manier digitaal gemaakt of bewerkt zijn, heb ik een ​​voorkeur voor illustraties met een traditionele uitstraling. Een van de belangrijkste hulpmiddelen om deze look te bereiken is Photoshop. Ik gebruik dit programma niet alleen om digitaal te schilderen, maar ook om traditioneel lijnwerk digitaal in te kleuren. Om mijn werk een organisch gevoel te geven, gebruik ik ook vaak texturen.”

 

http://trayko.eu

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum van 26 januari tot 5 april 2020, elke zondag tussen 10-12 en 14-17u. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

 

LEES HIER EEN INTERVIEW MET POPOV IN HET ENGELS