Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Tentoonstellingen - Vasco Gargalo (Portugal)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 30 juni tot 15 september 2024

Vasco Gargalo is een Portugese cartoonist die in 1977 in Vila Franca de Xira werd geboren.

 

Veel van zijn politieke cartoons zijn gepubliceerd in de Portugese en internationale pers. Zo werkte hij voor o.m. Sábado, Correio da Manha, Sol, Expresso Newspaper, Le Monde Diplomatique, Courrier International, Groene Amsterdammer, Dromos Newspaper, Le Temps (Zwitserland), en hij levert regelmatig bijdragen aan The Cartoon Movement en Cartooning for Peace.

 

Onlangs won hij de Internationale cartoonwedstrijd ‘Against Forced Labor’ en in 2022 viel hij in de prijzen bij de European Cartoon Award voor perscartoons. In 2019 ontving hij de publieksprijs voor beste perstekening van de Courrier International in Straatsburg "Plumes libres pour la démocratie". In ons land ging hij met de Zilveren Hoed aan de haal op het 57ste Cartoonfestival in Knokke. Cartoon Home Network International riep hem uit als de beste Europese cartoonist.

 

Uit dit palmares blijkt alvast het engagement van Vasco Gargalo om met zijn cartoons het verschil te maken:  "Mijn belangrijkste doel is om met mijn tekening te strijden voor vrije meningsuiting en vrede", geeft hij aan.

 

De tentoonstelling in het ECC is te bezichtigen van 30 juni tot 22 september 2024, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.