Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Tentoonstellingen - Yayo's World - Diego Herrera (Canada)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 29 januari tot 02 april 2023

YAYO is het pseudoniem voor Diego Herrera, die geboren werd in Colombia in 1961. Eind jaren tachtig trok hij verder noordwaarts en ging in Montreal, Canada, wonen. Hij tekent er cartoons, illustraties en prentenboeken voor uitgevers in Canada, Colombia, de Verenigde Staten en Frankrijk.  

In zijn werk tracht hij vooral te vereenvoudigen, enkel de essentie te behouden en op die manier zoveel als mogelijk uit te drukken.

 

‘Ik tracht gevoelens en een soort van schoonheid over te brengen door middel van een idee en lach. Maar het leven is soms ook kommer en kwel. Ik gebruik mijn talent dan ook om te sensibiliseren en dingen aan te klagen. Cartoons kunnen schoonheid en lelijkheid tonen, ze kunnen zoet zijn of erg scherp. Cartoons zijn als een spiegel van de menselijke ziel. Ik ben ervan overtuigd dat een goede cartoon, een mooi beeld, je tot een beter mens kan maken’, aldus Yayo.

 

Het werk van Herrera is het resultaat van nieuwsgierigheid en zoeken (lezen, beelden bekijken, schetsen, wandelen). Hij start het tekenproces steeds met een schets op papier, daarna, krijgt zijn cartoon meer vorm door het gebruik van zowel manuele, als digitale tekentechnieken.

 

De cartoons en illustraties van Yayo werden reeds tentoongesteld in Canada, Colombia, Europa, Verenigde Staten, Mexico en Turkije. Hij won prijzen over de ganse wereld o.m. de Grand Prix Portocartoon in Portugal, de eerste prijs The Golden Smile, in Belgrado en de Charles Biddle Award, in Quebec.

 

Je kan deze tentoonstelling komen bezoeken in het ECC van 29 januari tot 2 april 2023, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

 

Met de steun van