Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Tentoonstellingen - Zygmunt Zaradkiewicz (Polen)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 10 april tot 18 juni 2016

Zygmunt Zaradkiewicz werd geboren in 1951 in Maków (Polen). In 1976 behaalde hij het diploma Grafische Kunsten aan de Academy of Fine Arts in Warschau, waar hij nog steeds woont en werkt.

 

Zijn eerste tekeningen werden in 1972 gepubliceerd in de tijdschriften „Polska” en „Szpilki”. Sindsdien publiceerde hij in vele Poolse en ook Duitse dagbladen en tijdschriften. Hij schildert, maakt posters, boekillustraties, theaterdecors en –kostuums. Hij was jurylid in verschillende nationale en internationale cartoonwedstrijden, organiseerde zelf cartoonwedstrijden en behaalde talrijke prijzen in cartoonwedstrijden, waaronder een Grand Prix in PortoCartoon en in Berlijn. In 2013 kreeg hij de prijs van de jury van de ‘More Beautiful Poland Movement’.

 

Hij was een aantal jaren directeur van het Muzeum Karikatury in Warschau. In die hoedanigheid was hij al onze gast in Kruishoutem in 2012 tijdens de Cartoon Musea Conferentie.

 

En in onze laatste Euro-kartoenale ‘Bodemverontreiniging en –sanering’ won hij de Prijs van het ECC, zodat hij nu zijn persoonlijke tentoonstelling krijgt in het ECC.

 

Meer info op www.zaradkiewicz.eu

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 10 april tot 19 juni 2016, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.