Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Euro-kartoenale Toekomst van Mobiliteit

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 09 april tot 18 juni 2023

De Euro-kartoenale is dit jaar aan de 24ste editie toe. Wat ooit begon als een kleine cartoontentoonstelling van Vlaamse cartoonisten tijdens de Gulden Eifeesten van 1978, is uitgegroeid tot één van de belangrijkste cartoonwedstrijden ter wereld.

 

Niet minder dan 543 cartoonisten, uit 83 landen, van Argentinië tot pakweg Zambia,  lieten hun creativiteit los op het thema ‘Toekomst van Mobiliteit: Onderweg naar Cartopia’ . Op zaterdag 8 april worden de prijzen uitgereikt en vanaf Pasen kan je in het Europees Cartoon Centrum een selectie van de 150 beste cartoons gaan bekijken. 

 

De tentoonstelling toont een diversiteit aan cartoons die tegelijk amusement brengt en stof tot nadenken geeft. Ze bundelt een lach en een traan. Een éénvoudige grap wordt afgewisseld met een prachtige kleurrijke cartoon. Alsof de mooie verpakking als een zacht deken de snoeiharde kritiek makkelijker verteerbaar maakt.

  

Hier kom je meer te weten over het verloop van de cartoonwedstrijd, de jury en de deelnemers.

 

De cataloog van de tentoonstelling is te koop via onze E-Shop.

 

De tentoonstelling is te zien in het ECC elke zondag van 9 april tot 18 juni 2023, van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Groepen van minstens 10 personen zijn ook welkom op andere dagen, op afspraak.