Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - 2Katz - Grigori en Ilya Katz

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 29 januari tot 01 april 2012

Het concept van de tentoonstelling 2KATZ is ‘binoculariteit’: twee visies op eenzelfde onderwerp, twee weergaven van twee kunstenaars, oud en jong, vader en zoon. Hun werken worden tentoongesteld in thematische paren waardoor telkens een dramatisch conflict wordt toegevoegd. Zo bieden ze de kijkers de kans om hun werken te bekijken door een ‘binoculaire bril’.

Vader Grigori Katz en zoon Ilya werden geboren in Kirgyzstan in 1948 en in 1972. Sinds 1992 wonen beide kunstenaars in Israel.

 

Grigori werkt er als architect, tekenaar en illustrator. Sinds 2008 neemt hij deel aan internationale cartoontentoonstellingen en -wedstrijden en won prijzen in België, Polen, Rusland, Azerbeidzjan, Israël, China, Zuid-Korea, Bulgarije, Roemenië, Macedonië en Hongarije.

 

Ilya is ontwerper, illustrator en cartoonist. Hij begon in 2006 deel te nemen aan internationale cartoonwedstrijden en won tal van prijzen in Nederland, Italië, Duitsland, Rusland, Polen, Spanje, Argentinië, Azerbeidzjan, Israël, China, Zuid-Korea, Turkije, Bulgarije, Roemenië, Servië...

 

Zie ook 2katzgallery.blogspot.com

en een interview met de Katzen in Scherper.

 

De tentoonstelling is te bewonderen van 29 januari tot 1 april in het Europees Cartoon Centrum, Brugstraat z/n, Kruishoutem, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.