Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Andrei Popov (Rusland)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 25 juni tot 18 september 2017

Andrei Popov (Sint-Petersburg °1970) studeerde, geheel volgens de familiale traditie aan de Mozhaysky Military Air Academy. In 1995 verliet hij het leger om ”‹”‹freelance cartoonist te worden. Hij begon te tekenen voor de krant  "Business St. Petersburg", daarna volgden nog vele andere kranten en tijdschriften. Hij is lid van de "Russian Caricature Club", "Cartoonion" en het project "Cartoonbank".

Popov neemt vaak deel aan internationale cartoonwedstrijden en -tentoonstellingen en wordt ook regelmatig als jurylid gevraagd. Hij won prijzen in Italië, Hongarije, Turkije, Luxemburg, Denemarken, China, Azerbeidzjan, België en Polen. Hij illustreert ook boeken en ontwerpt prints voor de mode-industrie.

In zijn werk speelt Popov vaak met natuurlijke ritmes als dag en nacht, de seizoenen... maar ook de wisselwerking tussen lichaam en geest, reflectie en het zintuigelijke, leven en kunst, de microkosmos en macrokosmos in ons bestaan...

Zijn hoofdrolspelers zijn meestal een man en een vrouw, zorgvuldig gekozen in functie van de boodschap die hij wil meegeven. Tegelijk heel divers en universeel.

Hij slaagt erin een eenvoudige en bescheiden, maar tegelijkertijd een extreem "rijke" wereld neer te zetten. Een wereld vol van kleuren en schaduwen, waarbij licht een cruciale rol speelt.

 

De cataloog van deze tentoonstelling is te verkrijgen via onze e-shop.

 

De tentoonstelling, in samenwerking met Satyrykon Legnica Polen, is te bezichtigen in het ECC van 25 juni tot 17 september 2017, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.