Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Andy Riley 'Zelfmoordkonijntjes'

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 17 april tot 03 juli 2011

In de lente komen de ‘zelfmoordkonijntjes’ naar het ECC. Je kent ze waarschijnlijk wel uit Humo: die schattige witte konijntjes die telkens opnieuw de meest onwaarschijnlijke manier vinden om zich van het leven te beroven. Een tiental sigaretten terzelfdertijd roken, blijven zonnebaden terwijl alle andere dieren de Ark van Noah binnengaan, onder een strijkijzer gaan liggen … Of hoe eenvoud oh zo grappig kan zijn.

 

De Britse cartoonist Andy Riley gaf zijn eerste cartoonboek met de konijntjes in de hoofdrol uit in 2003. Het werd een ongelooflijk succes! Tot nu toe werden anderhalf miljoen van zijn cartoonboeken verkocht in 18 landen. Waar Andy Riley in Groot-Britannië vooral bekend is als scenarioschrijver van awardwinnende komische reeksen als ‘Black Books’, ‘Little Britain’ en ‘Smack the Pony’, is het door zijn konijntjes dat hij de rest van de wereld veroverde.

 

Naast ‘de zelfmoordkonijntjes’ tekende Riley een wekelijkse strip in ‘The Observer Magazine’ en bracht hij nog verschillende cartoonboeken uit zoals ‘Great Lies To Tell Small Kids’, ‘Loads More Lies To Tell Small Kids’ , ‘DIY: Dentistry’ en ‘Selfish Pigs’.

 

De zelfmoordkonijntjes zijn te bewonderen in het ECC van 17 april tot 3 juli 2011, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak (à 2,5€ per persoon, inleiding en drankje inbegrepen - reservatie via Rudy Gheysens, tel. 0495-76 38 74 of info@ecc-kruishoutem.be).

 

Bekijk ook een interview met Andy Riley in 'De laatste show' (VRT, november 2009) en een interview op www.cobra.be.

 

www.misterandyriley.com