Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Angel Boligan - MONDÉVIDENCES

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 30 september tot 23 december 2012

Angel Boligàn werd geboren in Havana in 1965. In 1992 verhuisde hij naar Mexico. Hij tekent er voor de krant EL UNIVERSAL en de satirische tijdschriften CONOZCA MÁS en EL CHAMUCO. Hij is lid van de cartoonistengroep 'Cartooning for Peace' en won wereldwijd meer dan 130 prijzen in cartoonwedstrijden.

 

António Antunes, president World Press Cartoon Sintra Portugal, stelt hem voor:

"Boligán, VERNIEUWEND cartoonist

 

Angel komt uit een land omgeven door dromen, frustraties en soms nachtmerries. Cuba, land van intense sociale en politieke ervaringen, gaf Boligán de ervaring van het leven. Een socialist die later met een ruimere blik naar de kapitalistische wereld zal kijken en zich zo ontwikkelde tot een waarnemer met verrassende rijpheid.

 

In 1992 trok hij naar Mexico, maar het is slechts sinds 2000 dat hij met zijn talent de wereld begint te veroveren: met deelname aan grote internationale tentoonstellingen en het winnen van meerdere prestigieuze prijzen, het samenwerken met de internationale pers, in het bijzonder ‘Le Courrier International - Parijs’ , en meer recentelijk het systematisch verspreiden van zijn werk via het internet.

 

Sinds begin deze eeuw verovert hij het ene land na het andere in Europa en in Latijns-Amerika en ook China en de Verenigde Staten. Hij is dan ook een cartoonist van de 21ste eeuw.

 

We kunnen Boligàn een "cartoonist op-alle-vlakken" noemen. Zijn werk bestaat uit uitstekende redactionele cartoons, opmerkelijke karikaturen, kleine strips van grote kwaliteit, maar het zijn vooral zijn humoristische tekeningen die zijn groot talent tot uiting laten komen.

 

Het is bij het aanpakken van dagelijkse problemen, liefde en teleurstelling, ecologie, religie, speculatie, nieuwe technologieën en corruptie, met zijn subtiele humor en grote capaciteit voor synthese, dat zijn originele kunstwerken schitteren.
Zo zien we Boligàn het liefst: als vernieuwend cartoonist."

 

www.boligan.com

 

De tentoonstelling MONDÉVIDENCES is te bewonderen van 30 september tot 21 december 2012 in het Europees Cartoon Centrum, Brugstraat z/n, Kruishoutem, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.