Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Bruegel Cartoons

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 21 april tot 30 juni 2019

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel overleden is. Hoe zouden de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude er uitzien, mocht hij vandaag zijn penselen gebruiken?

 

De Stad Peer organiseerde daarom een cartoonwedstrijd voor cartoons gebaseerd op de werken van Bruegel. De antwoorden bleven niet uit. Cartoonisten uit 55 landen stuurden hun tekeningen in. En de eerste prijs ging naar Nikola (IOA) Hendrickx!


Het werk van Pieter Bruegel door de ogen van een Chinees, een Braziliaan, een Griek of een Kosovaar? Of een Cubaan, een Koerd of een Hondurees. Om maar te zeggen dat het thema Bruegel niet alleen van alle tijden, maar ook van alle windrichtingen is. Dat is nog maar eens het bewijs dat Bruegel ook 450 jaar na zijn sterfdatum nog altijd actueel is. Met een ludieke knipoog naar de wereld van vandaag.

 

De tentoonstelling die een selectie van deze cartoons toont is te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum van 21 april tot 30 juni 2019, elke zondag tussen 10-12 en 14-17u. Ook open op Paasmaandag van 10 tot 12u en van 14 tot 18u. 
Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.