Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Cartoons from Slowakia

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 04 april tot 20 juni 2021

Tijdens de Euro-kartoenale Kruishoutem willen we ook steeds een gastland in de kijker plaatsen. Elke editie wordt een nieuwe curator aangesteld die de cartoons en cartoonisten uit het gastland zeer goed kent. Dit jaar werd aan de Slowaak Peter Ràzus gevraagd om een tentoonstelling van een 80-tal werken samen te stellen uit zijn thuisland.

 

Peter is de bezieler van de internationale cartoonwedstrijd ‘Brain Sneezing’ en de ‘Brain Sneezing Gallery’ in het provinciestadje Présov. Samen met zijn vrouw Magda is hij gepassioneerd door cartoons en de creativiteit die het brein van een cartoonist kan fabriceren. De wedstrijd werd enkele jaren geleden opnieuw opgestart en is ondertussen uitgegroeid tot een erg gewaardeerde cartoonale met een zeer hoge kwaliteit. Het zijn dan ook de wereldtoppers die aan deze wedstrijd deelnemen. De thema’s zijn vaak filosofisch getint en zetten aan tot nadenken.

 

In de galerij, annex café, worden ook op regelmatige tijdstippen cartoontentoonstellingen georganiseerd. Zo was onze eigen tentoonstelling ‘Cartoons from Belgium’ er ook te zien.

 

Razus nodigde 12 hedendaagse Slowaakse cartoonisten uit voor de tentoonstelling: Andrej Misanek, Bobo Pernecky, Fero Jablonovsky, Ivan Chadziev, Jozef Gruspier, Laco Torma, Michal Barvircak, Peter Homoloa, Rado Repicky, Roman Sika, Vlado Pavlik en Vojtech Krumpolec.  Een gevarieerd groepje cartoonisten, elk met een eigen stijl, die ons een blik gunnen op hoe de Slowaakse cartoon er uit ziet. 

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 4 april tot 20 juni 2021, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur, enkel op afspraak en met in acht name van de coronamaatregelen. Meer info...