Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Doaa Eladl (Egypte)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 25 januari tot 22 maart 2015

Doaa Eladl is één van de bekendste cartoonisten in Egypte en is een belangrijke stem in de pers van het postrevolutionaire Egypte. Ze publiceert haar tekeningen in het onafhankelijk dagblad Al-Masry Al-You en is daar de enige vrouw in een team van 4 tekenaars. Ze illustreert ook kinderboeken en gebruikt de sociale media om haar tekeningen te delen. Op Facebook heeft ze meer dan 12 500 vrienden en op Twitter 5 500.

 

Tijdens de Egyptische lente werden er weken geen kranten meer gepubliceerd, en Doaa en haar collega’s deelden hun tekeningen op straat uit aan de betogers.

 

Ze stelde al tentoon in Frankrijk, Italië, Spanje en Tunesië.


In 2009 werd ze door de Unie van Journalisten in Egypte uitgeroepen tot beste cartoonist. Ze werd ook gelauwerd voor haar perscartoons in Italië en Saint-Juste-le-Martel. In 2012 werd ze ere-lid van FECO France, in 2013 kreeg ze de prijs van Resist Violence Against Women en in 2014 van Cartooning for Peace.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 25 januari tot 22 maart 2015, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.